Salı, Temmuz 17, 2007

"Datça'da Zaman" Cumhuriyet Gazetesi'nde


Okumak için yazının üstünü tıklayınız.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Nihat bey,

Arada bir blog'unuzu zevkle izliyorum.... Datca'ya iki yıl önce kısa bir ziyarette bulunmustuk. Esim ve cocuklarimla birlikte eski Datca'yi dolasmis ve limanda oturmustuk. Ozellikle eski Datca'yi cok sevdik, acikcasi liman cevresindeki yeni yerlesim ise beni biraz korkuttu. Cunku Marmaris'in ve Bodrum'un 20-30 yil onceki hallerini gorup simdi yanlarina bile ugramak istemiyorum. Umarim boyle olmaz. Ne buyuk bir sans ki, Datca'nın yolu uzak ve cabuk dejenere olmasi icin konformistlerin biraz ter dokmesi gerekiyor (!)
Esim Sefika arada sirada size yorum yaziyor, kitabınızı merakla bekliyoruz. Ben de bir bilgisayar dergisi cikartiyorum ama is dunyasina yonelik. Kitabinizi dergimde ve yakın cevrede tanıtmak istiyorum.
Bu arada Datca'ya gecen emeginiz icin tekrar saygi ve sevgilerimi sunar, size aydinlik unler dilerim.

Nihat Akkaraca dedi ki...

Hoşgeldiniz, Yücel Bey,
şefika hanımı tanıyalı beri sizi de tanımak istiyordum. Bir türlü bir bahane bulup o fırsatı yakalayamamıştım. Aslında ben sizin bütün aile fertlerini ilgiyle izleyenlerdenim. Denizi yazılarından çok iyi tanıyorum. benim kanıma göre geleceğin çok iyi yazarlarından biri olabilir. hem de önemli bir gezi yazarı.
Datça merkez,yani İskele dediğimiz yer, dediğiniz gibi maalesef artık kurtalınamayacak kadar bozuldu. Son yıllarda daha hızlanmış durumda bozulma. Şimdi Yarımadayı ancak Mesudiye ve Palamutbükü kurtarabilir diyorum. Oralar bile betonlaşmaya çoktan başladı. Eski Datça için kurduğumuz bir derneğin, Dadyader'in başkanıyım. O dernek için sizlere ayrıca bir mail yazacağım.
Kitabımı tanıtma teklifiniz beni doğal olarak çok mutlu etti. Bir kitap postalamıştım size. sanırım bugünlerde ulaşır. Tanıtım için başka istekleriniz varsa yazabilirsiniz. İlginiz için çok çok teşekkürler.
Nihat Abi

Nihat Akkaraca dedi ki...

Özür: Yukarıdaki yazıda Şefika adının baş harfi Küçük harf yazılmış.
özür dilerim.

Adsız dedi ki...

Rica ederim Nihat Abi. Ben de bazı cümle düşüklükleri yapmışım... Aceleyle yazarken oluyor böyle şeyler... İstanbul'dan herhangi bir şeye ihtiyacınız olursa bilgimiz olsun.
Sevgilerimle

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Datca'da Zaman'a yazilabilecek en guzel yorum. Gunumuz kosullarina baglanti yapilinca "Politika Gunlugu'ne cok yakismis...

Ben de cocuklar firsat verdikce okumaya devam ediyorum, cok keyifli gidiyor...Cuma gunu icin de kolay gelsin...Görusmek uzere. Saygilarimla...

Tijen dedi ki...

Çok sevindim Nihat abi,
Daha nice yerde görünsün, nice güzel yüreğe ulaşsın dileklerimle. Kitabı heves ve hararetle bekliyorum.
Tijen

Nihat Akkaraca dedi ki...

Bu güzel yorum için teşekkürler Tijen. Kitabı bu gün veya yarın almanız gerek. Üç gün önce gönderdim. Umarım sonunakadar okursunuz. Negatif veya pozitif yorumunuzu beklerim. Benim için bilhassa negatif yorumlar önemli.
Size iyi tatiller dilerim. Nihat abi

Adsız dedi ki...

Nihat Bey,
Hurriyet gazetesinin seyahat ekinde Datca ile ilgili yazıyı merakla okurken sizin kitabınızdan bahsedildigini gordum, Datcayla ilgili bir kitap oldugu icin hemen almak istedim ama bulamadım. Nasil temin edebilirim. Ben cocuklugumdan beri nerdeyse her yazımı Datca Aktur'da gecirdim, benim icin ayrı bir anlamı olan bir yer. Orda oldugum zaman hic donmek istemiyorum.

Nihat Akkaraca dedi ki...

merhaba nazlı hanım, Bloğuma hoşgeldiniz.
"Datça'da Zaman" geçen yıl temmuz başında yayımlandı ama Ekim sonunda da tükendi. İstanbul, Beyoğlu'ndaki bir kaç kitapçıda yakın zamana kadar vardı, özellikle Pandora Kitabevi'nde.
Siz nerede oturuyorsunuz bilmiyorum. Ama tatil için Datça'ya geldiğinizde size bir kitap bulabiliriz. zaten kitap dün ikinci baskı için yayımevine gitti. Bir ay içinde ikincibaskısı da çıkacak.
Sanırım Temmuz ortalarında "Öykülü Datça Manileri" de yayımlanmış olabilir. gayretimiz o yönde.