Salı, Kasım 06, 2007

AÇIK HAVADA TIRAŞ


Datça Yarımadası bu! Burada turistler de saçın sakalın içinde dolaşmamalı. En pratik yoldan tıraşlarını olmalılar. Berber dükkanları yaz aylarının sıcağıyla çekilmez bir hal alınca, bu berber arkadaş gibi dükkanı açık havaya almak gerekir.
Hem de Palamutbükü’ndeki yat limanının kenarına, püfür püfür meltem rüzgarlarının estiği yere.
Berberin de müşterisinin de hayatlarından şikayetleri yok. ikisi de tıraş esnasında denizin enginliklerine bakarak sıkılmıyorlar. Ayrıca, tabela asmaya gerek var mı? Bu görüntü tabela yerine geçmez mi?
Şundan eminim ki; bu berberin önündeki turist, gelecek yıl tekrar Ege Yat turuna çıkarsa bu berberi mutlaka bulacaktır. Çünkü adam, bu Sevil Berberi’(!)nin önünde, hayatının en mutlu anını yaşadığını söyledi bize.
Berber-müşteri sohbetiyle turist, o akşam nerede güzel bir şarap içilir? Kalite balık nerede yenir, gibi bilgiyi de almış oldu, üstelik…

7 yorum:

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Datça'da hayat böyle keyiflidir işte...

Nihat Akkaraca dedi ki...

Evet, Ayşegül, Yaşamı fazla ciddiye almıyoruz burada.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Berber ayni zamanda baliga mi cikacak, ayagi cizmeli?

Nihat Akkaraca dedi ki...

Hayır, Alp&Ege'nin Annesi, Balıktan yeni döndü. Evine gitmeden bir kaç tıraş yapacak.
"Canımız isteyince balık tutarız, isteyince tıraş yaparız;
Dükkan açmışsak köle olmadık ya" diyor.

seandriver dedi ki...

benim cocuklugumda istanbul'da da vardi bu sokak berberleri... eminönü'nde filan görürdüm... milliyet gazetesi nuruosmaniye caddesi'ndeyken (cagaloglu'ndan kapalicarsi'ya dogru giden, simdi halici ve kuyumcu agirlikli olan cadde) binanin arka sokaginda da boyle bir berber vardi. birkac kez tras olmustum genc bir heveskar olarak... bazi ünlü gazetecileri de görürdüm dogrusu... güzel havalarda havadar bir tecrübedir, ese dosta tavsiye ederim...

sevgiler nihat bey...
yucel kamcez

seandriver dedi ki...

iki kere hava yazmisim kakafoni olmus... özür...

Nihat Akkaraca dedi ki...

Merhaba Yücel bey, Bu berberin, tam yat limanının karşısında, yol kenarında ağaçtan yapılmış, sevimli bir berber dükkanı vardı. Bu yıl sahil yolunu genişletelim derken, yolu yapmak isteyenlerle çevreciler arasında anlaşmazlık çıktı. Yol yapmak isteyenler yolu beton parke yapmak istediler, çevreciler ise taş döşeme istediler. Anlaşamayınca çevreciler işi idari mahkemeye götürdüler. Yol yapılamayınca berber de açıkta kaldı.
Açıkta kaldığı da iyi oldu. İşi çok iyiydi bu yaz. Turistler bu tarz dükkânı çok sevdi.