Pazar, Aralık 02, 2007

OLAY, PROTOKOL VE HABER

Bu akşam haberleri izliyoruz. Ana haberlerin sonlarına doğru önemsiz diye verdikleri haberlere geldi sıra.
Haber Kars’tan. Bir ilkokulun açılışı var. Okulun bahçesinde sıraya girmiş, ilkokul çağındaki çocuklar. Hepsi tiril tiril titriyor, bazıları da o kadar çok üşümüşler ki ağlıyorlar. Korkudan değil. Eksi otuz santigrada inmiş soğuktan. Habere göre tam iki saattir titriyorlar. Çünkü açılışta nutuk çekecek olan protokol denen zevat azıcık geçkalmış. Tabii onlara göre azıcık geç kalmışlar… Gel de o donmak üzere olan çocuklara sor o iki saati. Üstüne üslük bi’de başlarına kar yağmakta… “Çocuklardan bazıları donma tehlikesi geçirdi” diyerek devam ediyor haber…
Burada yanlışı yapan kim? Geç kalan protokol mü? Her ne sebeptense o çocukların orada iki saat kar altında titremesine göz yuman öğretmenlerin mi? Böylesine önemli bir olayı haberlerin en arkasına alan Tv kanalızas... pardon kanalının mı? Yoksa bütün bunlara kafayı takan benim mi?
Acaba bu yüzden mi yaşadığım müddetçe protokollerden bu kadar çok nefret ettim? Yoksa ne işe yaradığını anlayamamış olduğumdan mı?
Eğer o kanalın haberler bölümünde tam yetkili birisi olsaydım (olmaz ya) bu haberi en başa koyarak en önemli haber olarak verirdim
.

9 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Nutuk cekecek olan gelir nutugunu ceker, habercisi de filmini ceker, isteyen dinler isteyen sallar gider, misircisi, simitci de malini satar, anlamiyorum nedir bu coluk cocugu ulu orta orada burada toplayip tören yapma...

Nihat Akkaraca dedi ki...

Alp & Ege'nin Annesi,
Bugünkü haberlerde o ilin valisi, protokolun geç kalışına mazeretler söylüyordu. Dinlemek istemedim.

Açalya dedi ki...

koskoca valinin boyle bir hata icin 'cocukca' bahaneler uydurmasi ne kadar itici...icim acidi o cocuklari gorunce.

Adsız dedi ki...

Yani, Nihat Abi, adamlar butun magazin olaylarinin yaninda, dusunmusler de bu haberi de araya koyuvermisler, bir de sikayet ediyorsun!!!!

Burada sadece bir adet kanal haber ozellikli haber veriyor, onun disindakiler aynen Turkiye gibi ama Turkiye kadar da beter degil. Ben kocaman kocaman sunucularin cikip sel, savas haberinin yaninda kim kiminle seyetmis haberlerini sunmalarina cok sasiriyorum.

www.elifsavas.com/blog

Nihat Akkaraca dedi ki...

Ama Elif, ben, Tv kanalının haberi en önemli haber yapmayoşlarından dolayı kızmıştım o an.

Adsız dedi ki...

Biliyorum ama o kadar magazin haberi varken, yer almasi bile mucize, degil mi? Ciddi haber diye birsey mi kaldi? Cocuklarin bir burokratin kaprisleri icin bekletilmesi haber sayilmiyor da, en uyduruk seyler haber sayiliyor. :o(

www.elifsavas.com/blog

Adsız dedi ki...

Merhaba Nihat Bey,
Datça'yı seven biri olarak ben de sayfanızı ziyaret ettim.
Ben ortaokuldayken, Çanakkale'ye gelen protokolü karşılamak üzere, anayolun iki tarafına dizmişlerdi bizi. Güneşin altında, aç susuz biz de beklemiştik.
Yine ilkokula giden kardeşimin okulunu da, Kilitbahir'den Çanakkale Şehitler Abidesi'ne götürmüşlerdi.Düşünüyorum da minicik çocuklar kimbilir kaç saat beklemiştir.
Şimdi ne kadar gereksiz ve de anlamsız geliyor o bekleyiş.
Aradan 20-25 yıl geçti ama hala kafalar değişmemiş.Çok yazık...

Mine
http://drmine.blogspot.com/

Nihat Akkaraca dedi ki...

Hoş geldiniz Mine Hanım,
Hem Datça'yı sevmeniz hem de bir Datcalının Bloğunu ziyaret etmeniz beni sevindirdi. Ben de bloğunuza gittim ve okudum. Güzel bir blog. Bundan böyle bir ziyaretçisi daha olacak "drmine" bloğunun.
Bayramınız kutlu olsun.
Nihat Akkaraca

Adsız dedi ki...

Yeni magazin siteniz www.magazinajanda.com dan gunluk haberleri takip edebilirsiniz.