Çarşamba, Mart 12, 2008

EĞİTİM

SINDI köyünde gördüklerim. Köyün demircisi, ustaların ustası, Cengiz Usta



DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!..



Datça'nın çok sevdiğim köylerinden birindeyiz. Köyün adını yazmama gerek var mı? Datça'yı bilenler resimde gördüklerinden hangi köy olduğunu zaten anımsayacaklar. Datça'yı bilmeyenler için köy adının ne önemi var. Burası köyün eski okulu. Çocuklar taşıma sistemiyle Cumalı İlköğretim okuluna gidiyor. kÖY OKULU boş kalmamalı, yine eğitimde kullanılmalı.
Köyün kadınları, gözlerini, kulaklarını açmışlar, dikkatle dinliyorlar, öğreniyorlar. Neyi öğrendiklerini, öğrendikleriyle neler yapacaklarını açıklayacağımız günlerde gelecek elbet...





Aynı köyde bir demirci. Eski günlerdeki gibi işine devam. Öylesine zevkle yapıyor ki işini. Yanan kömürün, örselenen demirin kokusu ve üstüne düşen çekicin sesi, insana geçmişi yaşatıyor.



hadi bakeem, sene golay gelsin, ustam!...




2 yorum:

B5 dedi ki...

Bu son demircinin fotografini ben de cekmek isterdim. Ileride bir arsiv olarak kalacak gibi el isciligi...

Nihat Akkaraca dedi ki...

Bu demircinin çekilmiş bir iki pzu daha var elimizde. Daha net onlar. çalışmaya devam ediyor şu günlerde ama, onunda kaybolacağı günler yakındır. Burası Sındı köyü. Oraya sık sık gidiyorum. Çok ilginç köylerimizden en ilginci. Bu köy hakkında yazılarım ve resimlerim bu blogda devam edecek. Çünkü bu köyde organik tarım kurulmuş olan bir kooperatifle iki yıldanberi yürütülmekte. Köye organik gübrenin dışında gübre sokulması yasak. İlaçlamalar uzman kişiler tarafından yapılıyor, o da gerektiğinde. Yakında köy kadınlarının ürettiklerini de anlatacağım burada.
Bu köy, SINDI Datca'daki bir çok köye örnek olacak gibi...