Pazar, Haziran 29, 2008

DATÇA SİNEMA GÜNLERİ







Datça Sinema Günleri başladı. "Ustaya Saygı" adıyla bu yıl üçüncüsü yapılan festivalin yıldızı Hülya Koçyiğit. Dün Ecevit Kültür Merkezi'nde gösterilen bir Datça belgeseliyle başlayan etkinlik, belediye salonlarında açılan "Sinema Afişleri" sergisiyle devam etti. Akşam amfi tiyotroyu dolduran iki binden fazla Datçalı'yla, etkinliğe katılan sinema oyuncuları ve yönetmenler yaptıkları konuşmalarla dinleyicilerle bütünleştiler. Hülya Koçyiğit, Mustafa Altıoklar, Nehir Erdoğan, Halit Akçatepe, Nur Sürer, Halit Refiğ, Berhan Şimşek gibi ünlülerin katıldığı festival bir hafta devam edecek.

Datça'yı çok sevdiklerini defalarca söyleyen sanatçılara, Datça'yı daha iyi tanımaları için, yaşanmış Datça öykülerini okusunlar diye birer "Datça'da Zaman" hediye ettik.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

that doesn't happen everyday. wish you all the best.

Adsız dedi ki...

merhaba nihat-abi! bir türlü denk gelemedik su sinema-günlerine. cok, cok isterdim orada olmayi, festivale katilmayi. kismet olmadi gene. neyse, saglik olsun. insallah biz oradayken baska etkinlikler olur. selamlar! sevim

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Haftaya oradayiz, ama biz geldigimizde tum etkinlikler kesin tamamlanmis olur :(...Saygilar...

Nihat Akkaraca dedi ki...

Merhaba Sevim
Valla bu etkinlik bir hafta sürecek. Ama etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Yerel Tarih derneğinin toplantısına gün bulamadık az daha koca bir haftada.. Yarın mutlaka gitmek istediğim bir etkinlik var. "Pir Sultan Abdal Derneği'nin Madımak katliamını anma toplantısı.
geldiğinizde de yapılacak etkinlikler olacaktır mutlaka.

Habibe Merhaba, demek bir yıl geçiverdi. Aktur ve Datça günleri başladı. Ne güzel gene görüşeceğiz. Hem de kahvesi sizden! Harika.
Hayırlı uçuşlar. bekliyoruz.
Nihat Abi

Nesrin dedi ki...

Merhaba,
Yazları yoğunluk kazanan festivaller, şenlikler, panayırlar, paylaşımların fazlasıyla gerçekleştiği ve bizleri eğlendiren çok hoş anlar..
Bunların yapımında katkıları olanlara sonsuz teşekkürler.

B5 dedi ki...

Tam bir yil olmus demek Alp ve Ege'nin annesi sayesinde kesfettigim Datca'ya geleli. Sinema Gunlerinden hatirliyorum. Davetliler Datca evinde bizden hemen sonra konaklayacaklardi :)

Nihat Akkaraca dedi ki...

Bir yıl ne çabuk geçti... B5'e Datça'da rastlayamamış olmam ne şanssızlıktı.