Salı, Eylül 02, 2008

Aşağıdaki şiir, Eski Datça'daki "Can Yücel sokağı"nın tabelası üstüne yazılmış


EN UZAK MESAFE

En uzak mesafe
Ne Afrika’dır
Ne çin
Ne Hindistan
Ne seyyareler
Ne yıldızlar
Gece ışıldayan.

En uzak mesafe
İki kafa
Arasındaki mesafedir
Birbirini anlamayan


CAN YÜCEL

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Can baba gerçekten güzel yazmış.
Halbuki insanlar 3.gözle, gönül
gözüyle baksalar ne mesafeler kalır
ne de yanlış anlaşmalar.

Saygılar Nihat Abi...

Cüneyt

Nihat Akkaraca dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nihat Akkaraca dedi ki...

Evet Cüneyt Bey, bu şiir beni derinden etkiliyor. Kafalar denkse, yanıbaşındaki arkadaşından daha yakın oluyor Çin'deki, Amerika'daki arkadaşın.

alimerginoglu dedi ki...

Nihat Abi, bu güzel şiiri sizin ağzınızdan bizzat dinleme fırsatını buldugum ve sizin gibi bir üstat ile tanıştıgım icin ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Bizim mesafeler hep yakın...

Nihat Akkaraca dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nihat Akkaraca dedi ki...

Evet Alim, siz artık Çin'e bile gitseniz bize yakınsınız. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Kitabın bir kısmını okuyabildim. Şu an eşim OKUMAKTA. o BİTİRİNCE OKUYACAĞIM. Kitabınızı Datçalı kitaplar arasında sayacağız. Çünkü yarısı Datça'da yazılmış.
Anlatı çok akıcı ve çekici. Okumaya başlayınca bırakamıyorsunuz. Bir de, nasıl anlatsam, İngilizcede "articulate" diyorlar galiba, hani şu geçişlerdeki ilintiler oldukça yumuşak.
Canan Hanım'ın kitabına da bi göz attım. Bir tarih ancak bu kadar güzel anlatılır. Kendisine bir mail atmayı düşünüyorum. Adresini yayınevinden alabilirim sanırım.
Datça'ya gelirseniz gitmeden önce gene bekleriz.
Kitabı biraz okuduktan sonra eşiniz Rachel'i de biraz tanımış oldum. Muhteşem bir insan.
Hepinize (Mavi dahil) sevgiler ve selamlar yolluyoruz. Nihat Abi

alimerginoglu dedi ki...

Nihat Abi, guzel sozleriniz ve methiyeleriniz icin sonsuz tesekkur. Simartiyorsunuz... Sizin yanınızda benimkisi caylak yazarlık.

Sizin kitabınızın harikalığını anlatmaya kelimeler yetmez. Oykuler icindeki ince tarih, gelenek, insan, flora, fauna... sizi ornek alınacak bir halk bilimci yapıyor. Konustugumuz gibi gonul isterdi ki, cok okuyan, yazıya ve yazana kıymet veren bir toplum olsaydık. Ne yapsak ne etsek de su sizin roman olur dediginiz diger hikayeleri basmanıza destek olsak...

Derin saygı ve en iyi dileklerimle. Not: Esinizin limonatasının aroması hala damagimda. Kendisine de ayrıca tekrar tesekkur ve selamlar.

Alim
www.alimrachel.blogspot.com