Perşembe, Kasım 06, 2008

BADEM TEKRAR DATÇA'DA

Badem, çocuk görünce dayanamıyor, atıyor kendini karaya. Oyun oynamak istiyor, sevilmek istiyor.


Uzunca bir ayrılıktan sonra Datça'yı özleyen Badem, bir hafta Palamutbükünde kalıp oradakilerin gönlünü aldıktan sonra Datça Limanı'na geldi. Hem de yeni giysileriyle dolaşıyor bu yıl. Bu renk daha çok yakışmış Badem'e.
Uzun yoldan geldi. şimdilik bir tanıdığının botunda yorgunluk atıyor.











.


5 yorum:

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Dalgınlıkla yazının başlığına bakınca..aaa Datça'da bademler çiçek mi açtı diye düşündüm ama meğerse konu diğer badem miş. Geçen baharda bizim sitenin önüne gelmiş, herkesle bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra gittiğini anlatmıştı annem. Bu arada sizin fotoğraf bir harika, ve yeni elbisesi de hakikaten pırıl pırıl mış. Keşke görebilseydim..

Nihat Akkaraca dedi ki...

Oysa bu sevimli dostumuza adı Foça'da verilmiş. Sanki adının anlamını bilmiş gibi gel sen bademiyle meşhur bir yarımadayı mekan seç... iyi bi' raslantı veya badem herşeyi biliyor...
Ayşegül, sanırım siz bazen ilkbahar aylarında da geliyorsunuz Datça'ya. Bir seferinde mutlaka rastlayacaksınız Badem'e

Açalya dedi ki...

Ben de badem ağaçları yeniden çiçek açtı sandım. Resim yüklenene kadar da ağaçlar için hayıflandım, şimdi bir sabah kırağı falan oluverir de seneye badem olmaz diye kurdum durdum...sanki badem Bilecik`te annemlerin bahçesinde de kırağı vuracak...sahi sizin oralarda kırağı da olmuyordur...

Fok Badem de hakikaten soyulmuş bademe benziyor, kim bulmuşsa bu ismi, çok hoş, ne sevimli...

Nihat Akkaraca dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nihat Akkaraca dedi ki...

Merhaba Açalya,
Bu yaz Açalya'yı, Tammo'yu ve Dante'yi sanal alem dışında, gerçek olarak görebileceğiz diye bekledik. Yazılarından anladım neden gelemediğiniz. Evet küçük çocukla zor. Ama Datça-Marmaris yolu eskisi gibi değil artık.

Datça'da "Badem"den bahsedince herkes hemen Datça bademini yani payamını anlıyor. Oysa bizim şu andaki Badem'imiz bambaşka. Siz onu Kumluk Plajına sabah gelip, sahildeki ilkokulun çocuklarına ne numaralar yaptığını bi görseniz.
Okul bahçesinin parmaklıklarına doluşmuş çocukların çığlıklarına yaptığı numaralarla nasıl tepki veriyor... Geçen yıl çocuktu ve rengi siyaha kaçan bir griydi. Bu yıl elbise gördüğünüz gibi kahverengi... Yorgunluğunu atacak yeri de öyle kolay buluyor ki. herkesle dost.