Perşembe, Ocak 24, 2008

SAKIZ SARDUNYASI

Mesudiye'deki köy evimizin pencerelerinden birindeki sardunya. O, ılıman iklimi çok seviyor. Fazla su verilmemeli, erken, yani yılbaşından önce dikilmeli.Toprağına mutlaka dağ gübresi karıştırılmalı. Yarı gölge, yarı güneş alan yerde tutulmalı.Bir de sevgiyle yaklaşılmalı kendisine ki, o da size sevgiyle baksın.

6 yorum:

Açalya dedi ki...

Ah benim bahcemde var bunlardan, kirmizi, pembe, beyaz ve de katmerlisi. Ben su vermedikce cosuyorlar. (boylece ogrendim ki, cicek bakmayi beceremeyenler icin en uygun cicek sardunya)
:)
Pencereye de, saksisina da nasil yakismis! cok guzel.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Ayni tarihlere bileti aldik, sizin fotograflar sayesinde gelene kadar özlem gideriyoruz, kendinize iyi bakin, hepimizden ikinize saygi ve selamlar ...

Nihat Akkaraca dedi ki...

Evet Açalya, bakımı çok kolay bir çiçek. Bazen on beşgün su vermesen bile atakta kalıyor. Benim de çok sevdiğim bir çiçek türü. Belki de bakımı kolayolduğundan.

Kahve de aldınız mı, Habibe?
kahveyiunutmayın. Biz artık haftaları sayıyoruz.

Adsız dedi ki...

Hani cocuk yanagindan makas alir gibi yapragindan makas alip da parmaklarimi koklamayi cok severim. :o)

www.elifsavas.com/blog

Nihat Akkaraca dedi ki...

Merhaba Elif, Sakız sardunyası sizin yaşadığınız bölgede daha kolay yetişiyor sanırım. Boş zamanım olunca Google Earth'e girip sizin yaşadığınız bölgeyi zoomluyorum. Sardunyaları görür gibi oluyorum.

Adsız dedi ki...

Aaaaa!!!! Ben el sallayayim bi daha ki sefere!!!! Belki benim sardunyalari goruyorsundur Nihat Abi!

Bir de Almanya'da, gittigimde cok sasirmistim. Fotograflardan o renkli ciceklerin pencerelerden sarktigini goruyordum ama meger onlar hep sakiz sardunyasiymis! Biz gittigimizde sonbahardi ama bayagi soguktu. Ve o cicekler cildirmisti.

Acaba ismi nereden geliyor? Sakiz adasi filan mi, kokusu sakiz gibi diye mi?

www.elifsavas.com/blog♠