Cumartesi, Haziran 07, 2008

DUYURU

Datca Yerel Tarih Dernegi'nin hazirlamakta oldugu "Datca'da Hayatin İcinden Bitkiler" kitabi okuyucuyla bulusuyor.
İcinde yemek tariflerinden, alet edevat yapimina, oyuncaklardan, kozmetik ürünlerine, zirai mücadele yöntemlerinden, tedavi amaçlı kullanilan otlara varan genis bir bitki kullanim yelpazesini barindiriyor bu kitap. Kisacasi Datça Yarimadasi'nin yakin gecmisinde yer alan otlarla, bitkilerle kurulan yakın iliskiyi kapsayan bir yerel kültür-tarih çalismasi. Bu çalisma oldukca amatör bir grup tarafından hazirlandi. Grupta botanikci veya farmakolog olmadigini belirtmek gerek. Bu grup, giderek unutulmakta olan bitkilerle kurulan bu bagi kayit altına alip, gelecek kusaklara aktarmak amaciyla köy köy, bag bahçe, dere tepe dolasip, calisarak bu bilgileri derlediler. Datca Yerel Tarih Dernegi Bitki Grubu asagidaki isimlerden olustu: Aliman Erdem, Ayse Ural, Cemile Kahraman, Çigdem Erkan, Fatma Celik, Fatma Soydan, Melda Omay Ozdamar, Meray Yesiltas, Nihal Yalcinkaya, Nihat Akkaraca, Sedat Uysal ve Semra Geremeli.
Ve simdi 12 Haziran Persembe saat:18:00'de kent Parki'nda duzenlenecek bir tanitim kokteyli ile "Datca'da Hayatin İcinden Bitkiler" isimli bu kitap Datcalılarla bulusacak. Tanitim kokteyline hepinizi bekliyoruz.
Datca Yerel Tarih Dernegi

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Nihat Abi,
Dilerim pek çok yüreğe ulaşır bu güzel çalışma. Ben Radikal kitap eki için bir tanıtım yazısı hazırlayacağım, onayını aldım. Ayrıca Buğday dergisinin bir sonraki sayısı için (Eylül'de çıkacakmış ama olsun) de bir yazı hazırlamamı rica ettiler, onu da yolculuk sonrası yapacağım. Bir kaç dostum gruplardaki tanıtım yazım üzerine arayıp çok heyecanlandıklarını, kitabı edineceklerini söylediler.

Nihat Akkaraca dedi ki...

Teşekkürler, Tijen Hanım. Grubumuz adına da teşekkürler...